marți, 7 iulie 2020


GRABITI-VA SA DIVORTATI, FETELOR
-         In atentia sotiilor militarilor in retragere –
O noua discriminare demonstrand ”competenta” magistratilor
Stimate doamne,
Cand v-ati casatorit, cu decenii in urma, ati stiut clar la ce va inhamati: cu soti militari sau politisti, mai mult musafiri pe acasa, mutati din garnizoana in garnizoana si cu slabe sperante pentru dvs. sa va impliniti profesional, adica sa va angajati pe undeva. Dar ati avut si ”compensatii”, gen tratament gratuit la policlinicile si spitalele militare, scutire de impozit pe locuinta daca sotul era veteran de razboi sau jumatate din pensia lui, ca pensie de urmas, din momentul decesului acestuia etc. N-ati tinut, insa, cont de politica de ”ciupeli” pe seama lui ”stupid people”, adusa de neasteptata ”democratie” damboviteana,  implementata violent, exclusiv in interesul capitalului strain.
De la Basescu incoace, in spitalele si policlinicile militare nu mai sunt bagati in seama nici macar militarii si politistii in activitate. Cu atat mai mult rezervistii, cei in retragere si familiile lor, mai mare trecere avand ”gaborii cu palarie” pentru ca ”au bani si au valoare”. Vaduvele de veterani s-au trezit ca scutirea de impozit dispare odata cu sotul, ele fiind antrenate, inca din timpul vietii acestuia sa plateasca 1/2. Iata ca, astazi, la sfatul minunatilor juristi militari, formati in cultul ”celor 3R” ai lui Ceausescu, inaltii reprezentanti ai Justitiei romane va mai dau o lovitura: prin Decizia nr. 47/2020, a CCR, publicata in Monitorul Oficial nr. 552/26 iunie 2020, decizie obligatorie (cand e vorba de luat nu de dat) sotiile si copiii pana in 26 de ani, ai militarilor in retragere PIERD DREPTUL LA PENSIA DE URMAS. In luarea acestei decizii, cei 9 ”intelepti” numiti politic, ai CCR, au dat ”o greutate decisiva faptului ca doar cadrele militare in activitate si in rezerva indeplinesc sau pot indeplini serviciul militar, nu si cadrele militare in retragere”.
Pe cale de consecinta, stimate doamne, daca nu v-ati convins sotul sa dea coltul inainte de varsta ”arestului la domiciliu”, 65 de ani, intentati repede divortul si orientati-va spre un ”hot de Buna dimineata”, care n-a muncit o zi in viata lui si care, la 65 de ani, nemaiputand sa fure ca are artrita, primeste o pomana sociala, botezata ”pensie minima”, cu toate drepturile sau orientati-va spre un magistrat, ca astia sunt deasupra legii, a Constitutiei, a Parlamentului, a Guvernului, a Presedintelui si nu raspund in fata nimanui pentru prostiile pe care le fac.
Pe motiv ca sunt identici cu militarii si politistii, juridic, datorita ”riscurilor si privatiunilor identice” (Decizia nr. 20/2000 a CCR) si-au tras toate drepturile la pensie ale militarilor si politistilor, aruncandu-i pe acestia la lada de gunoi a Istoriei, fara sa-si asume insa si obligatiile lor si juramantul lor de sange. Ne punem intrebarea daca vor extinde aceasta masura discriminatorie pentru militari si politisti fata de civili si asupra magistratilor care au implinit 65 de ani si a familiilor lor (?!!!).
Pana descalcim situatia, va rugam, asadar, stimate doamne, sa va ganditi bine ce aveti de facut!
Cu respect si compasiune,
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) Mircea DOGARU
P.S. SCMD va incerca sa introduca un nou amendament, referitor la cele de mai sus, celor deja promovate in Parlament, marti 14 iulie a.c., cand acestea vor fi dezbatute, in sfarsit, in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor. Ca sa reusim, insa, va rugam sa va rugati sotii sa nu mai plece urechea la sasaielile serpesti ale tuturor manipulatorilor interesati!