duminică, 26 aprilie 2020


CINE ISI BATE JOC DE REZERVISTI?
UN NOU “FAKE” PE MIJLOACELE ONLINE
-In atentia tuturor membrilor si partenerilor SCMD-


Secretariatul General si Departamentul Juridic ale SCMD si-au petrecut toata ziua de vineri 24 aprilie pentru a cerceta un fake transmis online, care s-a transmis cu viteza COVID-19, facandu-i sa se excite pe toti cei ce-si iau dorintele drept realitate si au fost obisnuiti in viata sa ia drept bune si fara sa analizeze ordinele venite “de sus”, cel mai adesea din partea unor trogloditi promovati pe criteriile slugarniciei, lacomiei, fuduliei si linsului clantelor, in functii in care nu aveau ce cauta. Numai asa au putut avea specialistii straini succes cu “revolutia spontana”, jefuirea Romaniei ca-n codru (mai corect spus “cu tot cu codru”), cu distrugerea sistematica a statului, fortelor armate si natiunii romane.

Ne-am gandit sa raspundem astazi, 25 aprilie, de Ziua Justitiei Militare, pentru ca toate nenorocirile romanilor vin de la slugile (in)justitiei, cocotate deasupra legii, iar ale rezervistilor, de la Directia Generala Juridica a Armatei, de la indivizi care s-au purtat, la ordinele basiste, caineste, atat cu militarii si politistii in activitate cat si, mai ales, cu rezervistii. O zi in care, un demn reprezentant al acestei tagme, facut direct general pentru rolul nefast avut in odioasa crima din ziua de Craciun a anului 1989, s-a hotarat sa ne paraseasca, ducand la Judecata de Apoi, tot ceea ce stia despre tradatorii si marea tradare nationala care ne lovesc, sistematic, de trei decenii.

In fapt, un “geniu pustiu”, care murdareste uniforma, a pus in circulatie, pe 23 aprilie, un document cu antetul “Sedinta de Guvern. Miercuri 22 aprilie”, titlul “O masura reparatorie pentru pensionarii militari” si un inceput dorit de toti rezervistii care nu s-au vandut drept slugi politicului: “Guvernul a aprobat astazi un Proiect de Lege, prin care se revine in priivinta pensiilor la un statut adecvat pentru membrii sistemului de aparare…” etc. Un Guvern inteligent ar fi facut asa ceva, mai ales ca nu-l costa nimic. Ar fi fost o redistribuire a fondurilor in interior, fapt ce i-ar fi atras, gratis, peste un milion de voturi si ura catorva mii de slugi profitoare. Dar nu e cazul!

Pacaliti, naivii disciplinati, vazand poza actualului premier in dreapta, n-au observat ca documentul nu era semnat si anul nu era trecut. Profitase manipulatorul ca si in 2015, 22 aprilie a cazut intr-o miercuri. Nimeni nu a luat in seama Informarea facuta de SCMD ca la Camera Deputatilor vor ajunge, eventual luni 27 aprilie, doua proiecte legislative trecute tacit de Senat, nu unul singur, si nimeni nu a stat sa analizeze textul care era, in fapt, avizul dat de Guvern in 2015, Proiectului “Legii pensiilor militare de stat” adica “Legii 223/2015”. Cine a reintrodus stirea acum, ca fiind actuala, a avut in vedere faptul ca pandemia de COVID-19 nu a marit numarul deceselor la rezervisti, care dispar tot cate 500-600 pe luna, aducand astfel “mari economii la bugetul de stat, fond pensii militare”. Si asta pentru ca rezervistii sunt disciplinati. Stau in casa, cum suna ordinul, se spala de o suta de ori pe zi pe maini, ies doar in invoire, majoritatea intre orele 11:00 si 13:00, cu masca si manusi si asteapta cuminti sa fie dusi in lagare cum vor, din ordin extern, mai-marii natiei, ca vita la abator, motiv pentru care, el, manipulatorul s-a gandit ca un soc de tipul acesta ar fi benefic! O mare bucurie, urmata de caderea din pod, ar mai expedia ad padres cateva sute sau mii de “inutili”!

Nu e prima oara cand se intampla asa ceva! Sau autopacaleli de genul celei anuntate inainte de “izolare” de cea mai onesta, de altfel, din puzderia de “structuri asociative” (cati generali in rezerva – atatea “onegeuri”, ca sa-l citam pe comandantul suprem) ca au fost sefii ei primiti de secretarul de stat Marius Balu, care le-a promis marea cu sarea, si ca deja casele sectoriale de pensii militare lucreaza la asta. Astazi au ajuns la concluzia ca trebuie sa-i dea in judecata pe cei pe care SCMD i-a chemat deja in justitie de-acum trei ani, deoarece, talonat de celebrul actual colonel Valeriu Rosu (care tace in plen si zbiara doar pe culoare la presedintii comisiilor de Aparare si Munca din Camera Deputatilor, sa nu se schimbe nimic pentru ca OUG 57/2015 si OUG 59/2017 sunt bune si armata n-are bani), numitul secretar de stat a plecat cu coada intre picioare de la Comisia de Aparare a Senatului, cand presedintele acesteia, dl. Tit-Liviu Brailoiu l-a acuzat ca-si bate joc de rezervisti si ca se impotriveste oricarei reparatii. Si a iesit furios cu Rosu de mana, bombanind ca “o sa vada ei (adica SCMD, ai carui delegati erau prezenti) la Camera, ca n-o sa ramana asa”! Iar astazi, cei doi isi asigura ciracii ca s-au luat toate masurile si ca cei doi presedinti ai comisiilor de Aparare si Munca de la Camera Deputatilor nu vor indrazni sa nu se conformeze ordinului! Mai vedem noi!

In treacat fie spus, exista asigurarea data de actualul ministru al Apararii ca si daca se revine la litera Legii 223/2015, salariile celor in activitate plus pensiile nu vor depasi 50% din procentul de 2% din PIB , stabilit de NATO inca din 2004, prin Tratat, pentru Aparare. Deci vor ramane destui bani pentru achizitii conta-comision de epave (ne)zburatoare si (ne)plutitoare! Si sa mai stie cei doi domni ca SCMD i-a avertizat deja si pe senatori si pe deputati de jongleria cu 80% din “Brut-ul 1” existent la cei in activitate, pe care rezervistii dinainte de 1 ianuarie 2019 nu l-au avut, pentru ca exista doar de la OUG nr. 14/2018. Or smecheria asta s-ar traduce la ei printr-o pensie redusa la 80% din 80%!

Da, batalia se va da la Camera Deputatilor si de data aceasta vom cere parlamentarilor sa tina seama de audit-ul din 2012 al Curtii de Conturi. Un document care atesta ca aveam la acea data, ca sa-l citam pe dl. gl. Corneliu Dobritoiu, pe atunci ministrul Apararii “peste 4000 de penali in sistem”! Parte inca in activitate, parte in rezerva!

Ca sa inteleaga si pacalitii care il regreta pe Basescu, Legea 119/2010 si frauda parlamentara numita Legea 263/2010 ne-au asimilat neconstitutional civililor, de care ne deosebim prin statut juridic, mod de viata si obligatii, ca Cerul de Pamant. Si ne-au inventat “puncte de pensie” desi noi am contribuit in propriul nostru sistem (cu pana la 64% retineri), nu in sistemul civil (cu 2% la pensii), acordandu-ne statutul care reiese din Art. 6: “Fostii militari si fostii politisti primesc ajutoare sociale lunare de la stat”. Place sau nu place, eram asistati social, gradul disparandu-ne de pe mandate, iar pensiile fiindu-ne scazute cu 50-80% de la 1 ianuarie 2011. Din fericire SCMD a castigat procesul pe HG 735/2010 la Inalta Curte, blocand, la 7 ianuarie 2011, cele doua legi, spre disperarea “rosului” de atunci, colonelul, azi amiralul (r) Tiberiu Fratila! Drept care, penalii armatei au “scornicit” neconstitutionala OUG 1/2011 prin care s-au legiferat discriminarea intre noi, falsul si uzul de fals. Marea masa, prin calcule aberante, pe o baza total diferita, a reiesit ca are aceeasi suma (ca pensia de dinainte de 2010), obtinuta tot de SCMD prin ample manifestatii in strada, in justitie si in media), recalcitrantii (in numar de 26.000, date obtinute tot de SCMD) au fost scazuti cu 25-30% iar “alesii”, adica tucalarii regimului si pilele acestora (plus cativa nevinovati scosi in fata ca sa nu bata la ochi) au fost ridicati pana la cer prin falsuri grosolane (“divizia” de genisti, “scafandrii de Vaslui” etc).

SCMD a introdus in proiectul Legii 223/2015, pentru ca civilii sa nu vada ce ipochimeni a ascuns haina militara, prevederea din legea civila ca, daca la o recalculare va iesi mai putin, ramane valabila suma in plata. Dar penalii s-au temut si inca se tem ca se va analiza cum de au ajuns fosti subofiteri, capitani si maiori basisti, la trecerea in rezerva, care, astazi se prezinta drept falnici generali si amirali in rezerva, sa aibe pensii mai mari de 3-4 ori decat generalii si chestorii autentici. Drept care ne porcaiesc cu spume la gura, constant, la adapostul pseudonimelor animaliere sau rustice, sustinand opozitia vinovatilor inca activi la orce masura reparatorie pentru marea masa a rezervistilor. Adica se opun revenirii la litera Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata de presedinte si niciodata aplicata pentru ca au avut ei grija s-o anihileze prin texte neconstitutionale strecurate ca Ordonante de Urgenta unor parlamentari si ministri civili manipulati. Si se bazeaza in acest demers pe cei atinsi de dementa senila ori pe grandomania fudulilor disperati ca li se apropie funia de par si nu-i va consemna Istoria cat de viteji au fost si cat au mai comandat ei pana cand praful s-a ales si de structurile militare si de industria de aparare si de Tara in general, cu tot cu resursele sale!

In concluzie, transmitem tuturor camarazilor adevarati un indemn la ratiune, la analiza la rece, la respingerea oricarei manipulari, adica a prafului in ochi, care, noua ne poate aduce mult mai mult rau decat COVID-19. Pentru ca, indiferent ce vom obtine sau nu la Camera Deputatilor, cei care ne urasc atat de mult incat ar vrea sa parasim cu totii “pe cale naturala, sistemul”, ca sa-si poata trage ei, vesnicii, “Oscaruri” peste “Oscaruri”, cata vreme exista SCMD, exista si speranta ca dreptatea va triumfa, si napastuitii isi vor reprimi drepturile sistematic incalcate. Mai ales ca avem o noua generatie de membri, din toate structurile, mult mai tineri si mai adaptati profesional epocii actuale, care n-au fost crescuti in cultul “onoarei si demnitatii” gansacului care-si pocneste calcaiele in fata sefului vremelnic, frangandu-se apoi din mijloc si sasaind slugarnic “Sa traiti!”. Va rugam sa adoptati aceasta imagine pentru ca mult-vehiculata expresie “pozitia ghiocelului” este de un cretinism perfect! Ghiocelul este cea mai puternica dintre flori. Aceea care sparge prima stratul de zapada, strapunge gheata si razbate la suprafata, anuntand primavara, al carui simbol a devenit! Cu sau fara pandemie, sa fim pregatiti, asadar, sa-i urmam exemplul, si, la nevoie, sa strapungem mortala “protejare” a noastra prin izolare, iesind la lumina, in Piata Victoriei, sau la Cotroceni, daca situatia o va impune!

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD                                                                                           
Bucuresti, 25.04.2020, orele 21:00
Col.(r) dr. Mircea DOGARU  -  din “arest” la domiciliu